Sötétkék nyakkendő

Nemrég kezdtem el olvasni egy könyvet, amiből  nagyon sokat tanultam a kreativitásról és amit szeretnék nektek is ajánlani a mai bejegyzésben. A könyv címe: Big Magic – Creative living beyond fear. Elizabeth Gilbert írta, akinek én eddig az Ízek, imák, szerelmek című könyvét olvastam. A Big Magic nem egy klasszikus regény, inkább útmutatás: arról szól, hogyan győzzük le a félelmeinket és legyünk kreatívak az élet bármely területén.

I recently started to read a very good book from which I learned a lot about creativity. The book is called Big Magic – Creative living beyong fear. It was written by the same author who wrote Eat, pray love: Elizabeth Gilbert. Big Magic is not a typical novel, I’d rather say it’s a guide: the author writes about how we can live creatively despite our fears.

A könyv elgondolkodtatott arról, hogy mi tart minket vissza attól, hogy kreatívak legyünk, mennyire félünk mások, a környezetünk véleményétől. Sajnos én is sokszor próbálok mindenkinek megfelelni, ami nem a legjobb hozzáállás. Az ember a saját életének kell, hogy főszereplője legyen és bár érdemes a szeretteink tanácsait meghallgatni, én mégis úgy gondolom, hogy inkább azt kell szem előtt tartanunk, hogy nekünk mi a legjobb, mi fogja a mi életünket teljesebbé és boldogabbá tenni. Nem szabad amiatt lemondani valamiről, mert az másoknak esetleg nem fog tetszeni. (Valószínűleg mindig lesz valaki, akinek nem fog tetszeni.)

This book got me thinking: what holds us back from being creative, how afraid we are of others’ opinion. Unfortunately I notice the same on myself quite often which is not good. I think that you are the one who plays the main role in your own life and even though it is good to ask for your friends for advice, at the end you have to work towards making your own life better. You should not give up on something only because someone you know won’t like it – there will always be someone who disapproves of what you do.

A könyv megjelenik a mai outfit képein is, aminek középponti darabja egy sötétkék nyakkendő. Erősen gondolkodtam azon, hogy beépítsem-e a szettembe, de végül győzött a kíváncsiság. Egy színben passzoló blézert választottam hozzá illetve világosabb farmert. 

The book appears on some of the photos we took about today’s outfit. When the idea of wearing a tie as part of this outfit first came to my mind, I was a bit sceptical but finally my curiosity won. I chose a striped blazer and jeans.

DSC06290_final

Kiegészítőnek fülbevalót és egy szintén kék mintás táskát választottam, ami szerintem nagyon jól mutatja: lehet és érdemes is a különböző mintákat keverni.

As accessory I chose a pair of earrings and a smaller blue bag with a very interesting pattern. I wanted to show you that we can and should mix different patterns in our outfits, that is what makes them more special and that is where creativity comes into the picture.

DSC06240_final

DSC06226_final

DSC06233_final

DSC06239_final

DSC06247_final

DSC06287_final

DSC06248_final

I’m wearing:
Blazer: SheIn
Earring: Bijou Brigitte
Tie: NewYorker
Shirt: NewYorker
Bag: SIX
Jeans: H&M
Shoes: H&M

Advertisements

7 thoughts on “Sötétkék nyakkendő

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s