Kapszula gardrób – tényleg lehetséges?

Az utóbbi időben sokat olvastam a kapszula gardróbról, ami lényegében egy minimalista, limitált számú (37) darabból álló ruhatárat jelent. Ebből a ruhamennyiségből gazdálkodhatunk aztán három hónapon keresztül, új dolgokat pedig csak a negyedév letelte után szerezhetünk be és cserébe ugyanannyi régi ruhánktól meg is kell válnunk. Én azt hiszem nem  tudnék ilyen kevés mennyiségű ruhával ellenni, de maga a gondolat nagyon megtetszett. Főleg mivel az utóbbi időben eléggé elszaladt velem a ló a ruhavásárlás terén és egyre inkább azt veszem észre, hogy viszonylag sokat vásárolok, de az új dolgokat nem használom ki eléggé. 

I read quite much about the concept of a capsule wardrobe recently. This term refers to a minimalist wardrobe that consists of a small amount of clothes (37 items). You can wear only these 37 pieces  and you can’t add anything new during three months. When this period is over, you are allowed to freshen up your wardrobe a bit but if you add a new item, you have to get rid of an old one in exchange. I don’t think I could survive with only 37 pieces in my closet but I like the idea itself very much. Especially since I noticed that I tend to spend too much money on clothes and I don’t really make the most use out of the new things I buy.

Az elmúlt héten beköszöntött az igazi őszi idő, én pedig átcseréltem a szekrényem tartalmát a nyári ruhákról az őszi-téliekre. Kaptam az alkalmon és a ruhacsere során hatalmas gardrób ürítést is véghezvittem. Végig gondoltam, hogy mi az amire tényleg szükségem van, mi az amit nagyon szeretek és gyakran hordok is, illetve mik azok a dolgok, amik egyáltalán nem hiányoznának, ha megválnék tőlük (ezek legtöbbször impulzusvásárlás eredményeként kerültek hozzám). Elhatároztam, hogy az elkövetkezendő három hónapban megpróbálkozom a kapszula gardróbbal, ugyan nem a legdrasztikusabb módon. 37-nél több ruhát hagytam a szekrényemben, de csak olyanokat, amiket tényleg nagyon szeretek. Megfogadtam azt is, hogy az következő egy hónapban ki fogom tapasztalni, hogy mi az ami tényleg hiányzik a mostani csökkentett ruhatárból (ha egyáltalán lesz ilyen) és csak azokra a dolgokra fogok aztán az év végéig beruházni. 

Autumn finally arrived last week and I felt that it’s time to pack away my summer clothes and bring in the autumn-winter stuff. I took advantage of this opportunity and did a huge wardrobe clear out at the same time. I contemplated a lot what are the things I really need and what are those items that I wouldn’t miss too much if I got rid of them (usually these were all impulse purchases). I decided that I’ll try to work with a capsule wardrobe during the rest of the year, although not too drastically. I left more than 37 pieces in my closet but only things that I love very much. I also promised myself that I would not buy anything new during the next month. I think this time will give me an idea about what’s really missing from my current wardrobe (if there will be anything at all) and I will invest in only those few things until the end of 2016.

A csökkentett ruhamennyiséget valószínűleg ti is észre fogjátok venni itt a blogon, de biztos vagyok benne, hogy a kisebb ruhatáramból is ki fogok tudni hozni izgalmas szetteket. Mindenképp írok még róla, hogy hogy halad a projektem, de addig is hoztam egy egyszerű, kényelmes szettet, ami tökéletes a még melegebb őszi napokra.

You might notice this reduced number of clothing that I’ll use in the outfits I post here on the blog but I’m sure that I’ll be able to make stylish looks using a smaller wardrobe as well. I’ll keep you posted on how things are going with this project but now pleast check out this simple and comfy outfit which is perfect for the warmer autumn days. 

dsc07877f

dsc07913f

dsc07881f

dsc07873f2

dsc07885f

dsc07898f

dsc07874m

dsc07878f

dsc07870f

Nadrág / Trousers: H&M
Csíkos ing / Stripe shirt: F&F
Bőrdzseki / Leather jacket: H&M
Táska / Bag: SheIn
Napszemüveg / Sunglasses: Stradivarius
Cipő / Shoes: Zara

Köszönöm, hogy benéztél, írd meg mit gondolsz erről a szettről és várlak vissza!

Thank you for stopping by, let me know what you think of this look and stay tuned!

Advertisements

2 thoughts on “Kapszula gardrób – tényleg lehetséges?

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s